zondag 16 oktober 2011

Haakcreaties

Het naaien stond tot aan vandaag op een laag pitje. Meer omdat ik er de tijd niet voor vond dan dat ik geen inspiratie had.
Dus in de avonduurtjes eigenlijk te moe om nog een naaimachine op de tafel te zetten oid.
Ik heb mijn andere hobby namelijk het haken weer even opgepakt.
Samen met een paar vriendinnen heb ik een haakclubje opgestart (hoe degelijk) en we gaan minimaal 1 keer in de week samen haken. Het eerste project is de uiltjes....die zijn toch wel echt geweldig. En makkelijk aan te leren bij iemand die nog nooit heeft gehaakt.
Het bestaat eigenlijk uit alleen lossen en vasten, how easy could it be?
Dus er zijn nu 4 uiltjes af aan mijn kant...waarvan 3 op de foto.
De andere haaksels zijn mobielhoesjes. Ik heb net een boek gekocht van granny squares haken en in dat boek stond een idee voor een mobielhosje.
Enigszins aangepast en voila. Een voor mij en een voor mijn vriendin.....Hoop dat ie past.

2 opmerkingen:

  1. Weet je wat het is Anke, vaak moet je gewoon beginnen aan zo'n project. Ik weet nu al dat het niet gaat lukken om alles af te krijgen voor 31 december. Maar alles wat wel af komt, is weer mooi meegenomen. Zo'n lijst biedt mij overzicht. Ik zeg: Go girl!!!

    Ben trouwens gelijk volger geworden van je blog! Je maakt leuke dingen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, Ik las je berichtje over de uiltjes. Ik moet tegen eind augustus een stuk of 60 uiltjes maken voor mijn metekindje. Ik vond een franse knoop voor de oogjes een gedoe, daarom maak ik nu zes vasten in een magic circle en haak ik gelijk 12 vaste in het wit eraan vast. Scheelt weer.

    Oh ja, ik ga je ook volgen

    BeantwoordenVerwijderen